Ga naar de hoofdinhoud

Welke subsidies kan ik aanvragen?

Premies voor ramen (glas & schrijnwerk)

Voor de vervanging van ramen zijn er verschillende premies.

In uw woning kan veel warmte verloren gaan via ramen met enkel of gewoon dubbel glas. Met betere beglazing (hoogrendementsglas) bespaart u energie én voldoet u aan de normen en verplichtingen. Bent u van plan om uw huis te renoveren en nieuwe ramen en deuren te laten plaatsen? Dan heeft u wellicht recht op verschillende premies en subsidies die u kunnen helpen de kosten te verlichten en tegelijkertijd te investeren in energie-efficiënte oplossingen. Bij De Win begrijpen we hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van deze financiële voordelen, en we willen u graag helpen bij het navigeren door het aanvraagproces. Hieronder vindt u een overzicht van enkele relevante premies en subsidies die u kunt aanvragen:

Mijn verbouwpremie voor ramen en deuren:

De Vlaamse overheid biedt een verbouwpremie aan voor het verbeteren van de energieprestaties van uw woning. Door het plaatsen van nieuwe ramen en deuren die voldoen aan bepaalde energienormen, kunt u in aanmerking komen voor deze premie.

Gemeentelijke en provinciale premies:

Verschillende gemeenten en provincies bieden premies aan voor energiezuinige investeringen, waaronder nieuwe ramen en deuren. De exacte premiebedragen en voorwaarden variëren van locatie tot locatie.

Premies van netbeheerder Fluvius:

Als u uw ramen en deuren vervangt als onderdeel van een grotere renovatie, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een premie van Fluvius. Deze premie heeft betrekking op verschillende renovatiewerken.

Energiebespaarlening:

Sommige financiële instellingen bieden energiebespaarleningen aan met gunstige rentevoeten voor investeringen in energie-efficiënte verbeteringen, zoals nieuwe ramen en deuren.

Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor deze premies en subsidies, is het belangrijk om de actuele voorwaarden en regels te raadplegen en eventueel contact op te nemen met de betreffende instanties. U kan steeds terug bij de Vlaamse overheid voor de meest recente informatie omtrent premies op volgende link: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-ramen-glas-en-schrijnwerk

Investeer in de toekomst van uw huis en profiteer van de financiële voordelen die beschikbaar zijn voor het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. Neem contact op met De Win om uw project te bespreken en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw renovatiedoelen. Samen creëren we een comfortabeler, energiezuiniger huis.