Ga naar de hoofdinhoud

Is er een verlaagd BTW tarief?

Voor renovatie- en herstellingswerken aan woningen die ouder zijn dan 10 jaar, geldt in België een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van het standaardtarief van 21%.

Dit geldt ook voor het plaatsen van nieuwe ramen en deuren in bestaande woningen die aan deze leeftijdsvoorwaarde voldoen.

Deze regeling biedt u als klant niet alleen financiële voordelen, maar moedigt tevens energiezuinige investeringen in oudere woningen aan. Bij De Win Ramen & Deuren zijn we er trots op dat we u kunnen ondersteunen bij het verbeteren van de isolatie en uitstraling van uw huis, terwijl u profiteert van een verlaagd BTW-tarief.

Om van het BTW-tarief van 6% te kunnen genieten, moet u wel rekening houden met de volgende voorwaarden:

  • U mag uw woning omvormen, renoveren, verbeteren, herstellen en onderhouden. Een oude woning volledig afbreken en herbouwen of alleen enkele muren behouden, kan niet. Reinigingswerken, zoals het schoonmaken van ramen, zijn ook uitgesloten.

  • Het moet gaan om een private woning. Kantoorgebouwen en winkels komen niet in aanmerking.

  • U moet de werken laten uitvoeren door een geregistreerd aannemer.

Heeft u specifieke vragen over het BTW-tarief in uw situatie of wilt u meer informatie over onze hoogwaardige ramen en deuren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden en te informeren, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen voor uw woning. Bij De Win Ramen & Deuren streven we ernaar om uw ervaring met ons zo soepel en voordelig mogelijk te maken.